۱۵۰۰ مگاوات کسری برق در اصفهان داریم

ایسنا/اصفهان مدیر نیروگاه‌های پراکنده شرکت برق منطقه‌ای اصفهان گفت: در حال حاضر اصفهان نزدیک ۱۵۰۰ مگاوات از شبکه سراسری برق می گیرد و به نوعی کسری برق دارد. 

مالک جعفری، روز چهارشنبه-۱۲ خردادماه در نشستی با موضوع «عدم توجه مدیران وزارت نیرو به مقوله تولید و پیامدها و خسارات ناشی از قطعی برق گسترده در کشور» که با حضور برخی از اعضای انجمن نیروگاه های تولید پراکنده کشور و استان اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: ظرفیت نامی نیروگاه های پراکنده استان ۱۱۰ مگاوات است که حدود ۴۰ مگاوات این نیروگاه ها نیز پنج سال نخست خرید تضمینی برق آنها به اتمام رسیده است. [...] 

                                                                                                                                                                                    

 وی افزود: در مجموع ۱۴۵ مگاوات ظرفیت نامی نیروگاه های استان است که حدود ۱۰۰ مگاوات ظرفیت عملیاتی دارند که با توجه به مشکلات این نیروگاه ها نزدیک ۸۰ مگاوات تولید برق دارند. به گزارش ایسنا، مدیر نیروگاه‌های پراکنده شرکت برق منطقه ای اصفهان، تاکید کرد: سهم نیروگاه های پراکنده نسبت به تولید برق استان و حتی کشور حدود دو درصد است.

به گزارش ایسنا، مدیر نیروگاه‌های پراکنده شرکت برق منطقه ای اصفهان، تاکید کرد: سهم نیروگاه های پراکنده نسبت به تولید برق استان و حتی کشور حدود دو درصد است.

وی به مشکلات نیروگاه های پراکنده استان اصفهان اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین این مشکلات موضوع پرداخت به موقع مطالبات این نیروگاه‌ها از سوی وزارت نیرو است.

جعفری گفت: مطابق آخرین مصوبه هیات وزیران قرار است ۱۴۰۰ میلیارد تومان بدهی سازمان هدفمندی یارانه ها به وزارت نیرو پرداخت شود که اولویت این وزارتخانه پرداخت مطالبات نیروگاه های پراکنده است.

وی افزود: دیگر مشکل نیروگاه های پراکنده، تفاوت نرخ بین نیروگاه ها بوده که در برنامه پنجم و ششم توسعه آمده است که پیشنهاداتی از سوی توانیر داده شده تا انگیزه نیروگاه های قدیمی برای ادامه تولید بیشتر شود.

مدیر نیروگاه های پراکنده شرکت برق منطقه ای اصفهان اضافه کرد: در حال حاضر اصفهان نزدیک ۱۵۰۰ مگاوات از شبکه سراسری برق می گیرد و به نوعی کسری برق دارد.

رئیس انجمن صنفی نیروگاه های پراکنده استان اصفهان نیز در این جلسه، اظهار کرد: به نظر می رسد وزارت نیرو می خواهد خاموشی باشد و برق نباشد تا صنعت نیروگاهی نابود شود.

محمود پوربهزاد افزود: مشکل این است که نیروگاه های کوچک هنوز مطالبات خود را از وزارت نیرو دریافت نکرده اند.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو تنها به مدت پنج سال برق را خرید تضمینی می کند، تاکید کرد: یکی از مشکلات نیروگاه های مقیاس کوچک این است که اگر تاریخ قراردادهای آنها قبل از سال ۹۵ باشد قیمت خرید تضمینی برق از آنها حدود یک سوم قراردادهای بعد از سال ۱۳۹۵ است.

نایب رئیس انجمن نیروگاه های تولید پراکنده ایران نیز در این نشست، گفت: وزارت نیرو به جای اینکه متناسب با افزایش مصرف برق، نیروگاه احداث کند و از این سرمایه گذاران حمایت کند، بر اثر یک سیاست اعلام کرده که تنها به دنبال کاهش مصرف برق است و دیگر نیازی به احداث نیروگاه ندارند.

حمیدرضا صالحی تاکید کرد: طی چند سال گذشته نه تنها سرمایه گذاری در بخش نیروگاهی نداشتیم، بلکه نیروگاه هایی که سرمایه گذاری کرده اند به دلیل حمایت نشدن، نیمه خاموش و یا خاموش هستند. امروز نیروگاه های پراکنده 2 هزار میلیارد تومان از توانیر طلب دارند.

وی با بیان اینکه در ابتدا وزارت نیرو پیش روی سرمایه گذاران نیروگاهی فرش قرمز پهن کرد، تاکید کرد: امروز این وزارتخانه اعلام کرده که بعد از پنج سال، تنها چهار ماه برق نیروگاه های مقیاس کوچک را و آن هم به قیمت یک سوم خریداری می کند و از سوی دیگر این قیمت را با ۱۰ ماه تاخیر پرداخت می کند.

نایب رئیس انجمن نیروگاه های تولید پراکنده ایران، تصریح کرد: امروز در خرداد ماه با دمای ۳۵ درجه خاموشی داریم. به طور قطع اگر دمای هوا به ۴۰ درجه برسد روزی پنج ساعت خاموشی خواهیم داشت و گفته می شود خاموشی صنایع از دو ساعت به شش ساعت افزایش یابد که این به معنای تعطیلی صنعت است.

سیدحسن علوی، مدیر یک نیروگاه بخش خصوصی نیز در این نشست، اظهار کرد: وزارت نیرو در سال اول فعالیت این نیروگاه برای هر مگاوات برق ۱۲۰ تومان پرداخت کرد، در حالی که  امروز هزینه عملیاتی تولید برق نیروگاه های مقیاس کوچک بین ۳۵۰ تا ۳۸۰ تومان است.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو حتی بخشی از مطالبات سال ۹۸ نیروگاه های مقیاس کوچک را پرداخت نکرده است، تاکید کرد: اگر وزارتخانه پول برق خریداری شده خود را پرداخت نکند و قیمت ها اصلاح نشود، نابود خواهیم شد.

همچنین دبیر انجمن نیروگاه های پراکنده اصفهان، اظهار کرد: نیروگاه های پراکنده به دنبال مطالبات انباشته شده خود هستند. امید اسلامی افزود: در پیگیری مطالبات خود از وزارت نیرو، این مجموعه عنوان کرده که می تواند قراردادهای ما را کنسل کند و تاکید دارد که نیروگاه های بزرگ دولتی جای نیروگاه های کوچک، توان تولید دارند.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر امروز نرخ خرید برق تضمینی از سوی وزارت نیرو برای سرمایه گذاران هیچ جذابیتی ندارد.